Saskia Goetgeluk benoemd als CEO Brightlands Campus Greenport Venlo 

 

Saskia Goetgeluk (1964) start per 1 mei 2017 als CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling
van de campus tot hét kennis- en innovatielandschap
op het gebied van gezonde voeding.

 
Campus als autoriteit

Saskia Goetgeluk was manager van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, koepelorganisatie Greenport Holland en Holland Horti International en betrokken bij de Nationale Wetenschapsagenda. Goetgeluk: “Brightlands Campus Greenport Venlo moet dé aanjager worden van innovatieprojecten en businesscases, die ook daadwerkelijk zorgen voor nieuwe investeringen en arbeidsplaatsen. Er moet over de campus gepraat worden als een autoriteit: door baanbrekend onderzoek, maar ook door het organiseren van activiteiten waar je ‘bij’ moet zijn. Hierin manifesteren de andere drie campussen zich al, en Venlo sluit daarop aan. Daarin ligt de kracht van Brightlands: vier hotspots van innovatie en toponderzoek in Limburg werken samen aan gezonde, innovatieve en duurzame oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.”
 
Brightlands Campus Greenport Venlo

Op Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om gezonde voeding. Vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken hier samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken en telen, alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Niet voor niets bevindt de campus zich in een regio waar de agrifood business behoort tot de meest productieve,duurzame en winstgevende ter wereld; waar food innovatie in het DNA van de ondernemers zit. Het campusterrein is volop in ontwikkeling: naast de al aanwezige R&D-faciliteiten in en om de Villa Flora en de Innovatoren, vestigen zich de komende maanden diverse ondernemers en realiseert de Universiteit Maastricht nog dit jaar diverse laboratoriumfaciliteiten. Natuurlijk zijn er nauwe verbindingen met de andere Limburgse Brightlands campussen, die samen staan voor een innovatieregio waar onderzoekers en ondernemers de grote uitdagingen op het gebied van materialen, gezondheid en voeding aangaan.